A rattan mint tolóajtó betétanyag?

rattan ajtók
A rattanok, és bambuszok a tolóajtó betétanyagok felső kategóriáját jelentették korábban, amikor még nem voltak Lacobell üvegek, és dekorációs bőrök. Többnyire bútorlappal vagy tükörrel kombinálva, vagy teli ajtóként készültek.
Ma már gyakran kombináljuk Lacobel üvegekkel is, de természetesen a korábbi változatok is megmaradtak.

 

Mi az a rattan?


Természetes gyékényszerű anyag, amit általában 600, és 900mm szélességben készítenek, és tekercsben forgalmaznak.
 Van úgynevezett zárt szövött rattan, ezeken nem lehet átlátni, de léteznek nyitott szövésűek is. Többnyire natúr színben készülnek, a színezést megoldhatjuk pácolva, lakkozva, vagy egyszerűen festhetjük, bármilyen színben.

Hogyan ragasszuk fel laminált felületre?

Miután tekercsben kapható ezért a felragasztást magunknak kell megoldani, ehhez a legjobb a PU-flexnevű ragasztó, mert ez egyaránt jól tapad a rattanhoz is, és a laminált bútorlapokhoz is.

Korábban megpróbáltuk Pálmatesz ragasztóval is, de néhány hónap után kiszárad és felvált az egész, sajnos ebből volt garanciális gondunk, de a megoldást a Pu-flex jelentette. Natur bútorlapra vagy, mdf-re használhatunk faipari ragasztót is.

Milyen vastag legyen a hordozó anyag?

Miután magunk ragasztjuk, így mi határozzuk meg, hogy a Kappa, Innova, Sigma vagy Multi-trend -18 as rendszert, vagy a  Dara, Delta-10, Klassik, Grande-10  rendszert használjuk.


Vissza az oldal tetejére...
Jogi nyilatkozat Fizetési, és szállítási feltételek Adatvédelmi nyilatkozat Általános szerződési és felhasználási feltételek Adatkezelési nyilvántartási szám
Copyright © 2011 Gardrobnagyker| CREATED by NETBUILDER