tolóajtó reklám


Csuklóajtó rendszer 18- as bútorlapokhoz, vagy fa ajtókhoz 18mm vastagságig.

Ideális sarokszekrények és átjárók ajtajának, olyan helyen, ahol nem lehetséges tolóajtót szerelni, mert nincs hely eltolni egyik oldalra sem.

pic_24.jpgFüggesztett rendszerű, az ajtó súlya a mennyezeten van, ezért a sínt megfelelően rögzíteni kell, szerelése komoly odafigyelést és szaktudást igényel. 

A 18-as bútorlap rendszerek esetében alul nincsen sín, viszont a szerelvények látszanak, ezért térelválasztónak nem igazán alkalmas.

A görgő csomag az összes szükséges szerelvényt tartalmazza 1 pár ajtóhoz, de ha négy ajtót szeretnénk, akkor két egységcsomag szükséges.

A bútorlap élére, a Multi-trend fogó profilt javasoljuk.

A derékszögre, a mennyezet és föld közötti párhuzamra nagyon figyelni kell.
A túl széles ajtószárnyaknál arra is figyeljünk, hogy a padló sík legyen, nyitásnál az ajtók eleje ne érjen le a földhöz. Egyenetlen padló esetében az alsó sín alá, tegyünk minimum 18 mm vastag magasítást. Oldalanként két ajtót képes működtetni, tehát csak két vagy négy ajtós változat készíthető, teherbírása 100 kg.

Klassic, vagy Delta csuklóajtók 10 mm lapokhoz, tükrökhöz és lacobel üvegekhez.

Továbbá alkalmas konferenciatermek térelválasztására.

Az ajtók elkészítése ugyanúgy történik, mint a normál tolóajtók esetében, ehhez a Klassic 10-es rendszerünket javasom, mert ezt a profilt viszonylag könnyen meg lehet fogni. 

Vigyázzunk, hogy az ajtó derékszögben legyen, a mechanikákat rögzítsük a kerethez, majd a csukló zsanérokkal fogassuk össze az ajtó lapokat.

A felső sínt erősen rögzítsük, vigyázzunk a mennyezet és a padló közötti párhuzamra, majd rögzítsük a padlóhoz a First sínt, mi ezt ragasztani szoktuk, de ha ez nem lehetséges akkor vigyázzunk, hogy a csavarok feje a megfelelő mélységig be legyen zenkolva, mert ha nem akkor akadályozhatja a sínben csúszó műanyag vezetőt.

A felső sín elé takarás szükséges.

A görgők rejtettek, de a Klassic csuklóajtó rendszer is csak egyszerre két ajtót tud mozgatni, természetesen a görgő csomag, minden szükséges szerelvényt tartalmaz 1 pár ajtóhoz. A csukló zsanérok sajnos itt is látszanak, csakúgy mint a legtöbb hasonló kategóriájú csuklóajtó rendszer esetében.

A betét anyagok készülhetnek, bútorlapból, lacobel üvegből, tükörből, dekorációs bőrből, lehetnek tapétás, és rattanos kivitelűek, mint a hagyományos tolóajtók esetében. 

Nyíló ajtók, a tolóajtók mellett.

Te is jártál már úgy, hogy tolóajtók mellé nyíló ajtót kért az ügyfél ugyanolyan profillal, mint a tolóajtóké, mert a stílusnak egyeznie kell, nem lóghat ki a sorból.


a ggggggVolt olyan esetünk, amikor folyosón 5 méter hosszú szekrény közepén volt egy szerkezeti pillér, ami belógott a belmagasságba 40 cm mélyen.
Előtte 2 ajtó mögötte 3 ajtó közte a pillér. A front felületet nem szakíthattuk meg egy nyitott polcos részel, a megrendelő kérése az volt, hogy stílusában az ajtók ne térjenek el egymástól, ezért a nyíló ajtós megoldást választottuk.

A fogó profil ugyan az a Klassic -10  keret volt mint a tolóajtóké...

az osztások és a betétanyagok megegyeztek, bútorlap+ lacobel üveg a magasság nyilván nem, de az avatatlan szem először észre sem vette a különbséget.

Hogyan működik a nyíló ajtó?

Az ajtókat ugyanúgy összeszereljük, mintha tolóajtó lenne, a profilok aljába és tetejébe behelyezzük a speciálisan kialakított adaptereket, a síneket ragasztással rögzítjük, majd az ajtót a helyére tesszük és beállítjuk, végül a mágneses kilökő szerkezetet felhelyezzük.

Hol használhatjuk még a nyíló ajtókat? 

Keskeny nyílás méretnél/1 méter alatt/ inkább a nyíló ajtós megoldást alkalmazzuk, mert a tolóajtók esetében a görgők közel kerülnek egymáshoz, ezért a nagy belmagasság miatt könnyen előre buknak az ajtók, így könnyen megsértik az alsó sínt.

Lehetséges betét anyagok:

Bútorlap, tükör, lacobel üveg, rattan, dekorációs bőrök, tapéta. 

 

 

Vissza az oldal tetejére...
Jogi nyilatkozat Fizetési, és szállítási feltételek Adatvédelmi nyilatkozat Általános szerződési és felhasználási feltételek Adatkezelési nyilvántartási szám
Copyright © 2011 Gardrobnagyker| CREATED by NETBUILDER