tolóajtó reklámHogyan készítsünk gardróbszekrényt tetőtéri szobába?

 

Sok esetben még gardróbszekrény szerelésben jártas asztalosok is megtorpannak a feladattól, és kérik a segítségünket ilyen esetekben.

Lássuk hogy is kezdjünk neki!

Először is a szekrényt mindig úgy próbáljuk megtervezni hogy a ferde rész felől, még az egyenes részen a szöges rész kezdeténél mindenképpen legyenek polcok, mert a középső vezető sínt, még az egyenes rész tetejénél, egy polc alá kell elhelyeznünk.

pic_18.jpgDöntsük el, hány ajtós gardróbot szeretnénk és ebből mennyi lesz teljes értékű tolóajtó, határozzuk meg milyen fogóprofilt és betétanyagokat alkalmazunk, és mekkora lesz a levágás az utolsó ajtóból. A fogóprofil lehet Innova vagy Multi-trend, ezek a profilok már elég merevek ehhez a megoldáshoz.

A teljes értékű tolóajtókat szereljük össze, úgy mint egy hagyományos tolóajtót, ha középre vízszintes osztást terveztünk, tükör vagy lakobel üveg betéttel, ez esetben az üveg alá tegyünk 12 mm bútorlapot,oda ahol a görgők esnek, mert a bútorlapra kell felfogatni a görgőket, a ferde ajtók esetében.

Készítsük el a szöges ajtót, az alsó görgőt furatoljuk be, úgy mint egy normál tolóajtó esetében, a felső görgőkre viszont nem lesz szükségünk, helyettük az ajtólapra a megfelelő magasságban a felső görgőket csavarozzuk fel.

A hagyományos tolóajtó sínt, célszerű a ferde részen is felszerelni, így eltakarhatjuk az esetleges egyenetlenségeket, és esztétikusabb is.

A Tetőtéri rendszereknél bármilyen betétanyagot használhatunk.

 

 

A széria bútorok leggyakrabban alkalmazott tolóajtó vasalatai, az úgynevezett korpusz előtt futó tolóajtó rendszerek. 

Egy úgynevezett korpusz előtt futó  függesztett tolóajtó vasalat, természetesen csapágyazott görgőkkel. Függesztett rendszerű, 18 mm  bútorlap ajtókhoz javasolt, amire ragaszthatunk tükröt vagy üveget, esetleg dekorációs bőr betétet, vagy akár rattant is. 

pic_16.jpgAz ajtó éleire, az Innova vagy Multi-trend fogóprofilt javasoljuk, egy ajtó szélessége akár 120 cm-is lehet. A görgőket simán a bútorlapra rögzítjük, sehol nem kell a görgőket besüllyeszteni. 

 Az ajtók között legalább 3,5  cm összetakarást érdemes hagyni, fogóprofil az első ajtó mindkét élére, a hátsó ajtónak csak a látszó élére javasolt. A korpusz lábrészét, a fenék alatt ki kell emelni, a szokli részt hátrébb kell tenni, és az alsó sínt a fenék alá kell rögzíteni. 

A felső sínt a szekrény tetejénél  rögzítjük, sajnos ez a  rendszer nem igazán alkalmas a mennyezetig érő szekrényekhez, mert az ajtók beakasztásához magasságban legalább 5 cm helyre van szükség.

Korpusz előtt futó rendszer.jpg1.jpg

Legtöbb esetben a korpusz előtt futó  rendszert különálló gardróbszekrényekhez szoktuk alkalmazni, és nem a fixen beépített szekrényeknél. 

A betét anyagok lehetnek 18 mm bútorlapok, a nagy teherbírás miatt sok esetben lakobel üveggel kombináljuk. A bútorlap és az üveg találkozásához tehetünk T-osztót, de ha az üveg széleit megcsiszoltatjuk, akkor nem feltétlen szükséges a T-osztó használata, kombinálhatjuk akár dekorációs bőrrel is az ajtónkat.   

A görgő szettek két és három ajtós kivitelhez kaphatóak, a sínek párban 2000-3000-4000-6000 mm hosszban kaphatók.

 


Vissza az oldal tetejére...
Jogi nyilatkozat Fizetési, és szállítási feltételek Adatvédelmi nyilatkozat Általános szerződési és felhasználási feltételek Adatkezelési nyilvántartási szám
Copyright © 2011 Gardrobnagyker| CREATED by NETBUILDER